Şirket Profili

Simya Yazılım, eğitim sektörünün ihtiyacı olan programları hazırlamak amacıyla 1999 yılında kuruldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi iş birliği ile okul rehberlik servisleri için Türkiye'nin ilk rehberlik servisi programını otomasyon hazırladık. Böylece öğrenci ve öğretmenler için çok önemli bir açığı kapatmış olduk. Bu programı kuruluşumuzdan bu yana birçok devlet ve özel okul rehberlik servisinin kullanmasını sağladık.İhtiyaç olan ölçme değerlendirme programları hazırlanıp, öğrencilere uygulanan sınavlar optik okuyucu aracılığıyla programlara aktarıp değerlendirme ve analizlerinin yapılması sağlandı. Türkiye'de öğrencilerin üniversitelere yerleşmeleri için gerekli olan sınav sonrası üniversite tercihlerini doğru yapabilmeleri için bir program hazırlandı. Bu programla öğrencilerin gelecekleri için verecekleri hayati karara yardımcı olundu.Günümüz çağı olan bilgi çağını, zamanında yakalayamadığımız sanayi çağı gibi geriden takip etmemek ve bilişim alanında Türkiye'nin adını zirvelere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Saygılarımızla.

Mustafa Demir
Şirket Müdürü

 

Genel Müdürümüz Mustafa Demir’in Türk Eğitim Rehberi Gazetesi ile Yapmış Olduğu Röportaj

Simya Bilgisayar nasıl kuruldu?

Yaptığımız araştırma ve literatür taramasında bu alanda yazılmış bir bilgisayar programı olmadığını gördük. Çocuklarımızın eğitiminde yol gösterici ve yardımcı olan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarımızın, çağımızın teknolojisinden faydalanmaları gerektiğini düşünerek, rehberlik alanında hizmet vermek amacıyla 1999 yılında şirketimizi kurduk. Sıkı bir çalışma ve araştırma yaparak, alanın ihtiyaç analizini çıkardık. Alan çalışanlarının donanım kapasitesi ve bilişim gücünü araştırdık. Bu veriler ışığında ilk olarak Rehber 1.0 programımızı hazırladık.

Eğitim alanında ne tür yazılımlarınız var?

Öncelikle şunu belirteyim. Eğitim alanı dışında hiçbir program hazırlamadık ve bu alan dışında çıkmayı da düşünmüyoruz. Gücümüzü tek bir noktada yoğunlaştırarak daha etkin programlar hazırlamak şirket politikamızdır. Hatta eğitim alanında da rehberlik ve ölçme değerlendirmeye odaklanmış durumdayız. Bu politika doğrultusunda  okul rehberlik servisleri için Rehber programını, öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için SBS öğrencilerine OKSim programını, ÖSS öğrencilerine Simya Tercih programını, rehberlik araştırma merkezleri için Simya Ram programını, öğrencilerin deneme ve seviye tespit sınavlarını değerlendirmek üzere Anadolu ve YGS-LYS SINAV programlarını hazırladık.

Programlar teknik açıdan nasıl çalışıyor?

İlk yaptığımız program olan Rehber(Rehberlik Servisi Öğrencileri Takip Programı)in işleyiş yapısı sonraki yaptığımız programlara da örnek oldu. Kullanım açısından programlarımız, kullanıcıyı yormayacak, çok az bir eğitimle rahat bir şekilde kullanılacak, akıcı bir yapıda hazırlandı. Hatta programlarımızın çok büyük bir bölümü sezgisel olarak kullanılabilecek bir yapıdadır. Birçok müşterimiz  çok az bir eğitimle programlarımızı kendi kendilerine kullanıyorlar. Programlarımızın rahat kullanılabilir bir yapıda olması kullanıcılarımız ve bizim açımızdan büyük bir yükü üzerimizden alıyor. Kullanıcılarımız programlara rahat adapte oluyor, sık sık eğitim için zaman harcamıyor, biz de bu zamanı program geliştirmede kullanıyoruz. Karşılıklı kazan kazan ilkesini yerine getirmiş oluyoruz.

Programın öğrenci ve öğretmenlere sağladığı fayda nedir ve nasıl ölçülüyor?

Rehber öğretmenlerin ihtiyacı olabilecek tüm işlemleri karşılayacak bölümler mevcuttur. Öğretmenleri kağıt, kırtasiye vs. ile uğraşmasının önüne geçmiş oluyoruz. Öğrencilere test ve envanter uygulama işlemi çok basitleştiği için, öğretmenlere çok büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlamış oluyoruz. Ayrıca daha fazla test uygulayarak öğrencileri tanıma yönelik veriler artırmış oluyoruz. Analizler, grafikler, çeteleler anında ve hatasız alınabiliyor. Program, birden fazla testin sonucunu bir pencerede göstererek testlerin arasındaki uyumluluğu rehber öğretmenleri denetleyebiliyor. İdari açıdan gerekli istatistik ve raporlar çıkartılabiliyor.

Tercih programlarında ise, yıllarca ÖSYM sınavlarına hazırlanan öğrenciler, sınava girdikten sonra küçük tercih hatalarından dolayı açıkta kalabiliyor.” Denizi geçip derede boğulmayın” sloganı ile hazırladığımız Simya Tercih programı, bu konuda öğrenci ve öğretmenlerin can simidi oluyor. ÖSYM sistemindeki son değişiklerden sonra gelen öğrencinin elle tercih yapması hemen hemen imkansız hale geldi. Elimizde 2000 yılından bu yana tüm bölümlerin bilgileri depolanmış durumda. Bu veriler ışığında o yıl o bölüme kaçıncı öğrenci olarak yerleşebileceğini hesaplayabiliyoruz. Sınav sistemi değişikliklerinde dahi hangi öğrencinin yerleşebileceği gösterir. Bilimsel tahmini sıra ekliyoruz programa. Bu bilgiler tercih yapan öğrenci ve öğretmenler için hayati derecede öneme sahiptir.

 Ürün rakipsiz midir? Rakibi var ise rakiplere oranla farkları nelerdir?

Şirket prensibi olarak, ya hiç olmayan ürünü çıkartırız ya da hali hazırda bulunan programlardan çok üstün bir program yapabiliyorsak, o zaman yeni bir program yazarız. Piyasada bulunan programların yanına bir yenisini eklemenin bizim için hiçbir anlamı yoktur. Ayrıca yazılım sektöründe, yaptığınız yazılımın çok iyi olması da yeterli değildir. Satış sonrası verilen destek hizmeti, en az program kalitesi kadar önemlidir. Bu yüzden %100 müşteri memnuniyeti bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Sektörde rakiplerinizin olup olmaması çokta önemli değildir. En büyük rakibinizin kendiniz olduğunu düşünerek çalışmanız gerekmektedir. Sürekli kendinizi aşmalısınız. Bu açıdan rakibimizi kendimiz olarak görüyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Tüm Ürünlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin ve Programlarımızı Satın Almak İçin Bizim İle İletişime Geçin